NOT: Sitemizde bilgi edinilmesi maksadı ile yayınlanmakta olan bilgiler 2014 yılı öğrenci alımları için geçerli olup, 2015 yılı öğrenci alımları için geçerli değildir. 2015 yılı öğrenci alımları için gerekli bilgiler daha sonra ilan edilecktir.

Ön Kayıt İle İlgili Bilgiler

1. İNTERNETTEN ÖN KAYITLAR NASIL YAPILACAKTIR?

Başvurular sadece www.damyo.edu.tr internet adresinden yapılacaktır.
    Şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmemektedir.

2. İNTERNETTEN ÖN KAYIT YAPARKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
    1. Ön kayıt işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden YGS sınavlarına ilişkin bilgilerin temin edilmesi adayın beyan ettiği T.C. Kimlik Numarası üzerinden yapılacaktır. Bu nedenle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile eşleşmeyen T.C. Kimlik Numaralarına işlem yapılamayacaktır.
    2. İnternetten ön kayıt esnasında açıklamalar kısmının tamamını okumadan ön kayıt işlemlerini yapmayınız.
      UYARI : Yapacağınız eksik bilgi girişi veya kodlama hatalarından doğacak sonuçların tüm sorumluluğu size ait olacaktır.
    3. Ön kayıt sayfası çeşitli bilgi alanlarından oluşmaktadır. Sayfadaki alanların başlığında, o alana yazılması ve işaretlenmesi istenilen bilgilerin neler olduğu yazılıdır. Bu alanların doldurulmasına ilişkin açıklamalar sırası ile ve aynı başlıklar kullanılarak aşağıda verilmiştir.
      • T.C. Kimlik Numarası : Nüfus Hüviyet Cüzdanınızın T.C. Kimlik No. bölümünde yazılı 11 rakamdan oluşan numara yazılacaktır.

• Ad : Adınızı ve varsa İkinci Adınızı nüfus cüzdanında yazıldığı gibi yazınız.

• Soyad : Soyadınızı nüfus cüzdanında yazıldığı gibi yazınız.

• Baba Mesleği : Babanızın mesleğini, verilen seçenekler arasından seçerek işaretleyiniz.

• Anne Mesleği : Annenizin mesleğini, verilen seçenekler arasından seçerek işaretleyiniz.

• e-Posta : Sizinle irtibata geçebileceğimiz, kullandığınız geçerli bir e-posta adresi giriniz.

• Telefon Numarası : Size ulaşabileceğimiz en az 2 adet telefon numarası giriniz.

• Şehit Çocuğuyum : Öz Babası/Annesi, şehit olan adaylar "Evet" şıkkını işaretleyeceklerdir.

• Malül/Muharip Gazi Çocuğuyum : Öz Babası/Annesi, Malül Gazi veya Muharip Gazi olan adaylar "Evet" şıkkını işaretleyeceklerdir.

UYARI : Şehit Çocuğuyum ve Malül/Muharip Gazi Çocuğuyum alanlarına özel durumunuza uygun şıkkı işaretleyiniz. İşaretlediğiniz seçenekle verdiğiniz bilginin doğruluğunun, İkinci Seçim Aşamalarına katılma hakkı elde etmeniz halinde "Şehit, Malül Gazi, Muharip Gazi Çocuğu Belgesi"nin yetkili makamlarca onaylanarak kanıtlanması gerektiğini unutmayınız.

• Puan Türü, Tercih Sıralaması: Adaylar TABLO-3'de belirtilen okul alanlarının karşısında bulunan puan türlerinde tercih yapabileceklerdir.

Adayların ilgili tabloyu detaylı bir şekilde incelemeleri ve yapabilecekleri tüm tercihleri sıralamaları gerekmektedir. TABLO-3 ile uyum sağlamayan tercihler yok sayılacaktır.

Örnek; Tablo-3'de belirtilen okul alanlarından
        Bilişim Teknolojileri alanından mezunu olan adaylar sadece YGS(1-2)
        Büro Yönetimi alanından mezunu olan adaylar sadece YGS(3-4)
        Yat Kaptanlığı alanından mezunu olan adaylar sadece YGS(5-6)
        Liselerin mesleki eğitim vermeyen alanından mezun adaylar YGS(1-2), YGS(3-4), YGS(5-6) tercihleri yapabileceklerdir.
        TABLO-3 ile uyumlu olmayan tercihler yok hükmünde sayılacaktır.

• "KAYDET" Tuşu : KAYDET tuşuna bastığınızda işlemlerinizin tamamlandığına dair uyarı yazısı karşınıza çıkacaktır.

• ANKET : Kayıtların tamamlanmasını müteakip arzu ettiğiniz takdirde tanıtım faaliyetleri anketini doldurabilirsiniz.
    4. BAŞVURULAR HANGİ DURUMLARDA GEÇERSİZ SAYILACAKTIR?
      1. İnternetten ön kayıtların tamamlanmasını müteakip yapılacak inceleme sonucunda, adayın gerekli giriş koşullarını taşımadığı tespit edilirse,
      2. Adayların yaptıkları başvurudaki bilgiler ile İkinci Seçim Aşamaları ve kesin kayıtlarda istenecek asıl belgelerdeki bilgiler arasında tutarsızlık varsa,

başvurular geçersiz sayılacak ve belgeleri işleme konulmayacaktır.
    5. İNTERNETTEN ÖN KAYIT İŞLEMLERİNİN SONUÇLARI ADAYLARA NASIL DUYURULACAKTIR?

İnternetten ön kayıt yapan adaylardan yapılacak değerlendirme sonucunda; başvuruları kabul edilen ve İkinci Seçim Aşamalarına çağrı için tespit edilen taban puanın üstünde puan alan tüm adaylar İkinci Seçim Aşamalarına çağrılacaktır.